maandag 28 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.


EuroPride

Land / gebied: Griekenland (Thessaloniki) (LGBTQ+)
Regenboogvlag
Vanwege het coronavirus is EuroPride 2020 Thessaloniki afgelast. Dit jaar zou de 27ste editie van EuroPride plaatsvinden van 20 t/m 28 juni in de Griekse stad Thessaloniki. Zie: thessalonikipride.com.
EuroPrideEuroPride is een meerdaags LGBTQ+ evenement, dat afwisselend in verschillende Europese steden wordt gehouden. In de stad waar het evenement plaatsvindt, wordt er meestal aangesloten bij een bestaande Gay Pride en/of is er een belangrijke LGBTQ+ gemeenschap.

EuroPride werd voor het eerst georganiseerd in 1992 in Londen. In Amsterdam heeft er tot nu toe tweemaal een EuroPride plaatsgevonden (in 1994 en 2016).

Op de laatste zaterdag van juni wordt telkens in een andere stad in Nederland Roze Zaterdag gehouden. Pride Amsterdam (voorheen Amsterdam Gay Pride) is meestal tijdens het eerste weekend van augustus.

In België heeft er tot nu toe nog geen EuroPride plaatsgevonden. Wel kent het twee grote LGBTQ+ evenementen: Belgian Pride Parade (op de zaterdag rond 17 mei in Brussel) en Antwerp Pride (in het tweede weekend van augustus).

EuroPride
Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten