Fête de la Musique
Land / gebied: Frankrijk
Soort: Cultureel
Frankrijk Wereld Muziek Dag. Een muziekfeest dat wordt gevierd op de langste dag van het jaar (21 juni), soms enkele dagen eerder of later. Wordt in heel Frankrijk gevierd op pleinen en straten, maar ook in openbare gebouwen als postkantoren, mairies en in hotels, scholen, universiteiten, ziekenhuizen en zelfs in gevangenissen.

In veel gemeenten in Frankrijk wordt een speciale muziekpresentatie gegeven. Vooral in de grote steden, waar op meerdere plaatsen muziek wordt gemaakt, kan dat nog wel eens tot spektakels leiden.

Zo heeft men in Parijs eens op de meest bizarre plaatsen gemusiceerd. Niet alleen op pleinen en straten, maar ook in postkantoren, hotels, scholen, universiteiten, ziekenhuizen, ja zelfs in de gevangenissen. Tweeëntwintig uur lang voer een 'peniche' (binnenschip) op de Seine, waarop gemusiceerd werd.

Een feestdag in Frankrijk.