dinsdag 29 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Fruitcorso Tiel
Datum:
18 september 2021
17 september 2022

Fruitcorso Tiel

Datum: zaterdag 18 september 2021
Land / gebied: Nederland (Tiel)
Soort: Folkloristisch, Evenement
Nederland
Vanwege de coronacrisis is de 2020 editie van het Fruitcorso Tiel geannuleerd. Deze zou plaatsvinden op zaterdag 19 september. Zie: fruitcorso.nl
Sinds 1961 wordt in de Gelderse stad Tiel het Fruitcorso gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement in het derde weekend van september. De 60e editie van het Fruitcorso Tiel is van zaterdag 18 t/m maandag 20 september 2021.

Op zaterdag trekt er een corsostoet door de straten van de stad met fruit, noten en zaden verwerkt in praalwagens, die zijn ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. Op zondag en maandag worden de wagens tentoongesteld in de binnenstad en vindt er een kindercorso plaats.

Het Fruitcorso Tiel wordt georganiseerd door Stichting 4-Stromenland en vond tot 2014 plaats in het tweede weekend van september (tegenwoordig een week later, in het derde weekend). Het Fruitcorso Tiel staat op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

Een evenement in Nederland.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten