maandag 13 juli 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.Fruitcorso Tiel
Datum:
19 september 2020
18 september 2021

Fruitcorso Tiel

Datum: zaterdag 19 september 2020
Land / gebied: Nederland (Tiel)
Soort: Folkloristisch, Evenement
Nederland Sinds 1961 wordt in de Gelderse stad Tiel het Fruitcorso gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement in het derde weekend van september. De 60e editie van het Fruitcorso Tiel is van zaterdag 19 t/m maandag 21 september 2020.

Op zaterdag trekt er een corsostoet door de straten van de stad met fruit, noten en zaden verwerkt in praalwagens, die zijn ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. Op zondag en maandag worden de wagens tentoongesteld in de binnenstad en vindt er een kindercorso plaats.

Het Fruitcorso Tiel wordt georganiseerd door Stichting 4-Stromenland en vond tot 2014 plaats in het tweede weekend van september (tegenwoordig een week later, in het derde weekend). Het Fruitcorso Tiel staat op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

Een evenement in Nederland.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten