Fruitcorso Tiel
Land / gebied: Nederland (Tiel)
Soort: Folkloristisch, Evenement
Nederland Sinds 1961 wordt in de Gelderse stad Tiel het Fruitcorso gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement in het derde weekend van september. De 63e editie van het Fruitcorso Tiel is van zaterdag 21 t/m maandag 23 september 2024.

Op zaterdag trekt er een corsostoet door de straten van de stad met fruit, noten en zaden verwerkt in praalwagens, die zijn ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. Op zondag en maandag worden de wagens tentoongesteld in de binnenstad en vindt er een kindercorso plaats.

Het Fruitcorso Tiel wordt georganiseerd door Stichting 4-Stromenland en vond tot 2014 plaats in het tweede weekend van september (tegenwoordig een week later, in het derde weekend). Het Fruitcorso Tiel staat op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

Een evenement in Nederland.