Landelijke Dag tegen Pesten
Land / gebied: Nederland
Nederland 19 april is de 'Landelijke Dag tegen Pesten'. Op deze dag wordt in Nederland extra aandacht besteedt aan het stoppen van pesten. Er wordt bewust stilgestaan bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat pestgedrag alleen maar erger wordt naar mate we ouder worden. Op scholen wordt één op de tien leerlingen gepest. Op het werk één op de acht en in het bejaardentehuis één op de vijf mensen. En toch blijven veel mensen zeggen dat pesten een kleuterding is...

Laten wij verantwoordelijkheid voor onszelf en onze eigen acties nemen en de wereld leuk en gezellig maken voor onszelf en iedereen om ons heen.