dinsdag 20 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij Mensen met een Licht Verstandelijke Beperking
Datum:
jaarlijks op 23 januari

Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij Mensen met een Licht Verstandelijke Beperking

Datum: zaterdag 23 januari 2021
Land / gebied: Nederland
Nederland Op 23 januari wordt er jaarlijks weer aandacht besteed aan pesten bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Veel mensen met een LVB zijn getraumatiseerd door pesten. Door de complexiteit van hun beperking wordt dit veelal niet herkend en erkend.

Mensen met een LVB zijn vaak kwetsbaar en vinden het lastig om voor zichzelf op te komen. Daarom is de 'Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij Mensen met een Licht Verstandelijke Beperking' belangrijk.

Aandacht voor hun verhaal, aandacht voor dit onderwerp om het pesten te herkennen en te voorkomen. Mensen met een licht verstandelijke beperking verdienen het ook dat ze aandacht krijgen voor hun probleem en dat deze, zoveel als mogelijk, wordt opgelost. Want dat kan.

Ook daarom is aandacht voor dit onderwerp belangrijk: hulp is mogelijk.

Een feestdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten