zaterdag 24 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij Mensen met een (Licht) Verstandelijke Beperking
Datum:
19 mei 2021
23 januari 2022

Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij Mensen met een (Licht) Verstandelijke Beperking

Datum: woensdag 19 mei 2021
Land / gebied: Nederland
Soort: Bewustwordingsdag
Nederland
De 'Landelijke dag Aandacht voor Pesten bij mensen met een LVB' is dit jaar niet op 23 januari, maar op 19 mei 2021. Op deze dag wordt er een effectief en oplossingsgerichte anti-pest tool gepresenteerd voor mensen met een LVB en betrokken organisaties en instellingen. Zie: aandachtvoorpesten.nl
Op 23 januari wordt er jaarlijks aandacht besteed aan pesten bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking (LVB). Veel mensen met een LVB zijn getraumatiseerd door pesten. Door de complexiteit van hun beperking wordt dit veelal niet herkend en erkend.

Mensen met een LVB zijn vaak kwetsbaar en vinden het lastig om voor zichzelf op te komen. Daarom is de 'Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij Mensen met een (Licht) Verstandelijke Beperking' belangrijk.

Aandacht voor hun verhaal, aandacht voor dit onderwerp om het pesten te herkennen en te voorkomen. Mensen met een licht verstandelijke beperking verdienen het ook dat ze aandacht krijgen voor hun probleem en dat deze, zoveel als mogelijk, wordt opgelost. Want dat kan.

Ook daarom is aandacht voor dit onderwerp belangrijk: hulp is mogelijk.

Een feestdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten