International Day of Pink
Land / gebied: Internationaal
De 'International Day of Pink' is een wereldwijde dag tegen pesten, discriminatie, homofobie, transfobie en transmisogynie en wordt gevierd op 10 april 2024.

De 'International Day of Pink' (ook kortweg 'Day of Pink') is een Canadees initiatief dat jaarlijks op de tweede woensdag van april wordt gehouden. Diversiteit wordt op deze dag gevierd door het dragen van roze kleding.

Geïnitieerd door twee leerlingen van een middelbare school in Nova Scotia (Canada) die iedereen op school opriepen roze te dragen als steunbetuiging aan een homoseksuele medeleerling die gepest werd omdat hij een roze T-shirt droeg.

De dag wordt tegenwoordig georganiseerd door het 'Canadian Centre for Gender and Sexual Diversity' en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met een internationaal karakter tegen pesten, discriminatie, homofobie en transfobie.

Op 19 april wordt jaarlijks in Nederland de Landelijke Dag tegen Pesten gehouden.

Een feestdag in Canada, Verenigde Staten (USA).