donderdag 24 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.International Day of Pink
Datum:
8 april 2020
14 april 2021

International Day of Pink

Datum: woensdag 14 april 2021
Land / gebied: Internationaal
De 'International Day of Pink' is een wereldwijde dag tegen pesten, discriminatie, homofobie, transfobie en transmisogynie en wordt gevierd op 14 april 2021.

De 'International Day of Pink' (ook kortweg 'Day of Pink') is een Canadees initiatief dat jaarlijks op de tweede woensdag van april wordt gehouden. Diversiteit wordt op deze dag gevierd door het dragen van roze kleding.

Geïnitieerd door twee leerlingen van een middelbare school in Nova Scotia (Canada) die iedereen op school opriepen roze te dragen als steunbetuiging aan een homoseksuele medeleerling die gepest werd omdat hij een roze T-shirt droeg.

De dag wordt tegenwoordig georganiseerd door het 'Canadian Centre for Gender and Sexual Diversity' en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met een internationaal karakter tegen pesten, discriminatie, homofobie en transfobie.

Op 19 april wordt jaarlijks in Nederland de Landelijke Dag tegen Pesten gehouden.

Een feestdag in Canada, Verenigde Staten (USA).

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten