Lei Day
Land / gebied: Verenigde Staten (Hawaï)
Soort: Cultureel
Verenigde Staten Op alle eilanden van Hawaï wordt sinds 1929 jaarlijks op 1 mei 'Lei Day' (Dag van de Lei) gevierd. Een lei is een traditionele Hawaïaanse bloemenkrans of kralensnoer gedragen als lichaamsversiering.

Bij toeristen is de lei vooral bekend als een bloemenkrans die de bezoeker als begroeting en verwelkoming om de hals gehangen wordt. Onder inwoners van Hawaï worden lei's overhandigd en gedragen bij officiële ceremonies, verjaardagen, examens, trouwerijen, begrafenissen en pensioneringen.

Elk Hawaïaans eiland heeft zijn eigen speciale bloemen en daarom verschillen alle lei's van elkaar. Sommigen worden vervaardigd van rode bloemen, anderen van geelwitte. Er zijn ook varianten die vooral gemaakt zijn met schelpen of met varens.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).