Wereld Feesten Almanak


Nacht van de Vuchteling
Datum:
17 juni 2018
16 juni 2019


Nacht van de Vuchteling

Datum: zondag 16 juni 2019
Land / gebied: Nederland
Nederland Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks rond of voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni) de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land.

In 2019 wordt de 'Nacht van de Vluchteling' gehouden in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni. Het startschot klinkt om precies 00:00 uur middernacht in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. De deelnemers doen gemiddeld 8 à 9 uur over de wandeltocht van 40 km en finishen de volgende ochtend.

Tijdens de 'Nacht van de Vluchteling' wordt een zo hoog mogelijk bedrag opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

De 'Nacht van de Vluchteling' is een initiatief van Stichting Vluchteling, een noodhulporganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

Een feestdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel