maandag 20 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Nacht van de Vluchteling
Datum:
20 juni 2021

Nacht van de Vluchteling

Datum: zaterdag 19 op zondag 20 juni 2021
Land / gebied: Nederland
Soort: Inzamelingsactie, Sponsorloop, Wandeltocht
Nederland Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks rond of voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni) de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land.

In 2021 wordt de 'Nacht van de Vluchteling' gehouden in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni. Het startschot klinkt om precies 00:00 uur middernacht in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. De deelnemers doen gemiddeld 8 à 9 uur over de wandeltocht van 40 km en finishen de volgende ochtend.

Tijdens de 'Nacht van de Vluchteling' wordt een zo hoog mogelijk bedrag opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

De 'Nacht van de Vluchteling' is een initiatief van Stichting Vluchteling, een noodhulporganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

Een wandeltocht in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten