zaterdag 18 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Nationale Dag
Datum:
jaarlijks op 10 september

Nationale Dag

Datum: vrijdag 10 september 2021
Land / gebied: Belize
Soort: Nationale feestdag
Belize Herdenking van de slag bij St. George's Caye (1798) - een eiland in de Caribische Zee, vlakbij Belize (voormalig Brits Honduras).

Nationale DagSt. George's Caye werd in 1650 gesticht en was in de zeventiende en achttiende eeuw de belangrijkste en grootste stad van Brits Honduras.

Van 3 t/m 10 september 1798 vond er een slag plaats tussen Engelsen en Spanjaarden, die door de Engelsen gewonnen werd. Het einde van deze slag is tegenwoordig een nationale feestdag in Belize, bekend als de slag bij St. George's Caye. Door het hele land vinden activiteiten plaats om deze historische gebeurtenis te herdenken. Als gevolg van deze slag is Belize het enige land in Midden-Amerika waar het Engels de officiële taal is.

Tegenwoordig heeft St. George's Caye een bevolking van slechts 20 mensen.

Een feestdag in Belize.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten