Onafhankelijkheidsdag Bulgarije
Land / gebied: Bulgarije
Soort: Nationale feestdag
Bulgarije Jaarlijks is 22 september een nationale feestdag in Bulgarije (Ден на Независимостта на България) en markeert de dag van de volledige onafhankelijkheid van het land van het Ottomaanse Rijk in 1908.

Op 3 maart 1878 herkreeg Bulgarije haar autonomie als zelfstandig prinsdom van het Ottomaanse Rijk. Het land werd op 22 september 1908 een volledig onafhankelijk koninkrijk.

In het hele land vinden evenementen plaats, waaronder officiële toespraken, parades, kransleggingen bij monumenten en gedenktekens, openluchtconcerten en speciale kerkdiensten. De grootste festiviteiten worden gehouden in de hoofdstad Sofia en in Veliko Tarnovo (de stad waar de onafhankelijkheid van het land werd uitgeroepen).

Een feestdag in Bulgarije, Europese Unie.