Dag van de Bizon
Land / gebied: Verenigde Staten
Soort: Ecologisch
Verenigde Staten Op de eerste zaterdag van november wordt sinds 2012 in de Verenigde Staten de 'National Bison Day' gehouden. Op deze dag wordt de historische, culturele, ecologische en economische bijdrage van de Amerikaanse bizon aan het land geëerd.

De Amerikaanse bizon (ook: Amerikaanse buffalo) is in 2016 door president Barack Obama uitgeroepen tot het nationale zoogdier van de Verenigde Staten. Deze dag wordt o.a. ondersteund door de oorspronkelijke indianenbevolking van Noord-Amerika, natuurbeschermers, bizonfokkers en iedereen die zich het lot van deze grote dieren aantrekt.

Dag van de Bizon
De Amerikaanse bizon werd bijna systematisch uitgeroeid. Enkele honderden jaren geleden leefden er in Noord-Amerika miljoenen exemplaren. In de loop van de 19e eeuw begon de grote slachting.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).