Wereld Feesten Almanak

Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.

jaarlijks op 13 augustus

Onafhankelijkheidsdag Centraal-Afrikaanse Republiek

Datum: donderdag 13 augustus 2020
Land / gebied: Centraal-Afrikaanse Republiek
Centraal-Afrikaanse Republiek Op 13 augustus 1960 wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek onafhankelijk van Frankrijk.

In 1958 verkrijgt de provincie Oubangui-Chari onder de naam Centraal-Afrikaanse Republiek autonomie. Op 13 augustus 1960 wordt het land onafhankelijkheid van Frankrijk (Centraal-Afrikaanse Republiek), maar blijft onderdeel van de Franse Unie. Van 1976 tot 1979 wordt het gebied het Centraal-Afrikaans Keizerrijk (Bokassa I). En op 20 september 1979 wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek hersteld.

Een feestdag in de Centraal-Afrikaanse Republiek.