dinsdag 4 augustus 2020

Wereld Feesten Almanak

Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.

jaarlijks op 15 september

Onafhankelijkheidsdag Guatemala

Datum: dinsdag 15 september 2020
Land / gebied: Guatemala
Soort: Nationale feestdag
Guatemala Día de la Independencia de Guatemala. Jaarlijks op 15 september. In 1821 werd een groot deel van Midden-Amerika onafhankelijk van Spanje. Guatemala werd in 1839 een zelfstandige republiek.

De huidige indiaanse bewoners (índigena's) van het hoogland van Guatamal zijn merendeels nog nauw verbonden met de Maya-cultuur die daar omstreeks 1200 voor Christus ontstond. Na ruim drie eeuwen Spaanse overheersing die in 1821 eindigde, werd Guatemala in 1839 een zelfstandige republiek.

Zie ook:
  • Onafhankelijkheidsdag Costa Rica