donderdag 29 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Onafhankelijkheidsdag
Datum:
jaarlijks op 15 september

Onafhankelijkheidsdag El Salvador

Datum: dinsdag 15 september 2020
Land / gebied: El Salvador
El Salvador In 1821 verkregen Midden-Amerika en Mexico onafhankelijkheid van Spanje.

In het prekoloniale tijdperk was El Salvador een overgangsgebied tussen de grote pre-Colombiaanse beschavingen van de Azteken en Maya's in het noorden en de minder ontwikkelde beschavingen in het zuiden. Rond 1200 werden verschillende steden gesticht, waarvan Cuzcatlán (dat ten zuidoosten van het huidige San Salvador ligt) met de komst van de Spanjaarden in 1524 tot de grootste stadstaat uitgroeide.

Vanaf de zestiende eeuw veroverden de Spanjaarden Midden-Amerika. Voor het grootste deel van de koloniale tijd behoorde het huidige El Salvador tot de provincie Guatemala. In 1786 kreeg San Salvador een zekere mate van autonomie, gelijk aan die van Honduras en Nicaragua. In 1821 verkregen Midden-Amerika en Mexico onafhankelijkheid van Spanje. In 1823 werd de 'Centraal Amerikaanse Federatie' opgericht, die echter door onderlinge meningsverschillen geen lang leven gegund was en in 1838 werd opgeheven. Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua en Costa Rica werden soevereine staten.

Zie ook:
 • Onafhankelijkheidsdag Costa Rica
 • Onafhankelijkheidsdag Guatemala
 • Onafhankelijkheidsdag Honduras
 • Onafhankelijkheidsdag Mexico
 • Onafhankelijkheidsdag Nicaragua

 • Een feestdag in El Salvador.

  Zie ook

  Actueel

  Komende feesten