Onafhankelijkheidsdag Uruguay
Land / gebied: Uruguay
Soort: Nationale feestdag, Constitutioneel
Uruguay Declaratoria de la Florida. Nationale feestdag. Op 25 augustus 1825 werd de onafhankelijkheid van Uruguay uitgeroepen. Deze dag herdenkt die gebeurtenis met een officiële vrije dag. De meeste musea zetten hun deuren open voor het publiek met gratis entree en er zijn allerlei buitenactiviteiten, zoals bijv. rommelmarkten.

De naam van het land is afkomstig van de rivier die de westgrens van het land vormt ('Rivier van de waterslangen').

Na de Spaanse kolonisatie in de 16e eeuw behoorde Uruguay tot een deel van het Spaanse onderkoninkrijk Rio de la Plata. Zoals in heel Spaans Amerika ontstond onrust vanaf 1810, toen Spanje werd bezet door Frankrijk

Op 25 augustus 1825 werd de onafhankelijkheid van Uruguay uitgeroepen, maar pas in 1828 was het daadwerkelijk vrij.

In 1828 kwam tussen Brazilië en Argentinië een verdrag tot stand waarin Uruguay's onafhankelijkheid door beide buurlanden werd erkend en dat in 1830 grondwettelijk werd bekrachtigd.

Een feestdag in Uruguay.