zondag 1 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Republiek
Datum:
jaarlijks op 26 januari

Dag van de Republiek

Datum: woensdag 26 januari 2022
Land / gebied: India
Soort: Nationale feestdag
India 'Republic Day' is de nationale dag van India. Viering van het feit dat op 26 januari 1950 de Indiase Grondwet in werking is getreden en dat India een federale republiek werd.

De viering van 'Republic Day' (Dag van de Republiek) op 26 januari gaat gepaard met grote parades. In New Delhi wordt de parade, die door alle afdelingen van de strijdkrachten wordt gehouden, gevolgd door grote groepen dansers uit alle delen van India.

Dag van de Republiek
De presidentiële garde tijdens de 'Republic Day Parade' in New Delhi.

De overheid verleent onderscheidingen aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de wetenschap, kunst en sociaal werk en er is een speciale 'Bravery Award' voor kinderen. Deze gebeurtenis - die behalve in New Delhi in alle hoofdsteden van de afzonderlijke deelstaten plaatsvindt - wordt door de televisie uitgezonden. Twee dagen later worden de festiviteiten afgesloten met een 'Beating Retreat' - een indrukwekkende vertoning met muziek, waarbij alle militaire muziekkorpsen zich presenteren.

Een feestdag in India.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten