Safer Internet Day
Land / gebied: Europa
Safer Internet DayDe dag voor veiliger internet (Safer Internet Day) wordt sinds 2004 jaarlijks begin februari gehouden. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons.

Aan de hand van een jaarlijks thema wordt opgeroepen een steentje bij te dragen aan het maken van een beter internet voor iedereen, maar voornamelijk voor de jonge gebruikers.

'Safer Internet Day' is een initiatief van de Europese Commissie (onderdeel van het "Better Internet for Kids"-programma) en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers.

In Nederland wordt de 'Safer Internet Day' gebruikt om een week lang aandacht te vragen voor online veiligheid en digitale vaardigheden van kinderen en jongeren. Er vinden diverse activiteiten plaats.

Door o.a. ECP (Platform voor de InformatieSamenleving, met de website veiliginternetten.nl), het Expertisebureau Online Kindermisbruik en mediawijzer.net (Nederlands netwerk voor mediawijsheid) wordt aandacht voor deze dag gevraagd.