maandag 6 juli 2020

Wereld Feesten Almanak

Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.

Heiligen Cyrillus en Methodius
jaarlijks op 24 mei

Datum: zondag 24 mei 2020
Land / gebied: Noord-Macedonië
Religie: Christendom (Orthodox Christendom)
Noord-MacedoniëChristendom Een officiële nationale feestdag (vrije dag) in de Republiek Noord-Macedonië. 24 mei is de datum van de heiligendag van Cyrillus en Methodius volgens de Macedonisch-Orthodoxe Kerk.

Cyrillus en Methodius waren twee christelijke monniken, broers uit Thessaloniki, die zich in de 9e eeuw in Zuidoost-Europa hebben ingezet voor de verspreiding van het christendom en die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Europa.

In Tsjechië en Slowakije worden deze heiligen geëerd op 5 juli.

Een feestdag in Noord-Macedonië.