woensdag 14 april 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Super Bowl
Datum:
7 februari 2021
6 februari 2022

Super Bowl

Datum: zondag 7 februari 2021
Land / gebied: Verenigde Staten
Soort: Sportdag
Verenigde Staten Ook: Super Bowl Sunday. De 'Super Bowl' is de finale van de National Football League in de Verenigde Staten en vindt in 2021 plaats op zondag 7 februari. De 'Super Bowl' wordt gespeeld tussen de kampioen van de American Football Conference en de National Football Conference, de twee American footbal-competities van het land.

Dit jaar gaat de strijd tussen de Kansas City Chiefs (Missouri) en de Tampa Bay Buccaneers (Florida). Er wordt gespeeld in het Raymond James Stadium in Tampa (Florida).

De 'Super Bowl' vindt meestal plaats op de eerste zondag van februari.

De 'Super Bowl' is een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten en wordt vaak officieus beschouwd als een nationale feestdag. De wedstrijd was meerdere malen het best bekeken televisieprogramma van het jaar en hoort met meer dan honderd miljoen kijkers tot de best bekeken sportevenementen ter wereld.

Een sportdag in de Verenigde Staten (USA).

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten