zondag 16 januari 2022

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Wereld Diabetes Dag
Datum:
jaarlijks op 14 november

Wereld Diabetes Dag

Datum: zondag 14 november 2021
Land / gebied: Verenigde Naties
De 'Werelddiabetesdag' (World Diabetes Day) is jaarlijks op 14 november en is de belangrijkste wereldwijde bewustwordingscampagne voor diabetes.

'Wereld Diabetes Dag' werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.

In 2007 heeft 'Werelddiabetesdag' voor het eerst plaatsgevonden onder auspiciën van de Verenigde Naties.

Het doel van 'Wereld Diabetes Dag' is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.

'Wereld Diabetes Dag' wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.

Meer informatie over het ontstaan van, leven met en behandeling van diabetes is te vinden via de website van de Diabetesvereniging Nederland.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten