Vaderdag
Land / gebied: België
België Fête des Pères. In België valt 'Vaderdag' jaarlijks op de tweede zondag van juni. In 2024 is dat op zondag 9 juni. Een week later is het Vaderdag in Nederland.

In de regio Antwerpen en de Kempen wordt Vaderdag echter gevierd op 19 maart (de naamdag van Sint Jozef).

Ook in Oostenrijk wordt Vaderdag op de tweede zondag van juni gevierd. Deze datum is naar analogie met Moederdag, wat op de tweede zondag van mei wordt gevierd.

In Nederland (en veel andere landen) valt Vaderdag op de derde zondag van juni. In Zwitserland worden vaders op de eerste zondag van juni in het zonnetje gezet. In Duitsland valt Vaderdag op dezelfde dag als Hemelvaart. In Denemarken worden vaders op 5 juni geëerd, de oorspronkelijk beoogde datum voor het vieren van Vaderdag volgens de Amerikaanse 'bedenkster' Sonora Smart Dodd.

Een feestdag in België, Oostenrijk.