dinsdag 27 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Vaderdag
Datum:
21 mei 2020
13 mei 2021

Vaderdag

Datum: donderdag 13 mei 2021
Land / gebied: Duitsland
Duitsland VaderdagVaderdag (Vatertag) wordt in Duitsland op dezelfde dag gevierd als Hemelvaartsdag (de Zoon keert terug naar de Vader).

In Duitsland wordt Vaderdag anders gevierd dan elders in de wereld. Vaderdag vindt altijd plaats op Hemelvaartsdag (donderdag veertig dagen na Pasen). Regionaal wordt het ook wel 'mannendag' (Männertag) of 'herendag' (Herrentag) genoemd. Het is traditie om met mannen onder elkaar te gaan wandelen of samen één of meer kleinere wagens (Bollerwagen) voor te trekken. Daarna wordt er gepicknickt en veel wijn en bier gedronken.

Veel mannen gebruiken deze dag om zeer dronken te worden. Groepjes dronken mannen zwerven tot 's avonds laat op straat en dat vindt niet iedereen even leuk. Politie en hulpdiensten zijn extra alert op Vaderdag. Feministische groeperingen pleiten voor afschaffing van deze dag.

Een feestdag in Duitsland.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten