Verjaardag van de koning
Land / gebied: Bhutan
Soort: Constitutioneel, Nationale feestdag
Bhutan Verjaardag van de koningBhutan is een monarchie sinds 1907, toen het huidige koninklijke huis met Britse steun werd geïnstalleerd. De huidige koning, Jigme Khesar Namgyel Wangchuk is geboren op 21 februari 1980.

De festiviteiten duren drie dagen (21, 22 en 23 februari).

Zijn officiële titel is Druk Gyalpo, drakenkoning, en hij is de vijfde koning uit de Wangchuk-dynastie. Op 14 december 2006 volgde hij zijn vader Jigme Singye Wangchuk op, die op die datum afstand deed van de troon.

De kroning heeft plaatsgehad op 6 november 2008. Van de koning wordt verwacht dat hij de ontwikkeling naar een parlementaire democratie, gestart door zijn vader, zal voltooien.

Jigme Khesar Namgyel Wangchuk is de oudste zoon van zijn vader en diens derde vrouw, koningin Tshering Yangdon. Hij voltooide High School in Massachusetts (VS) en studeerde politicologie in Oxford (Engeland).

Een feestdag in Bhutan.