Weekend van de Klant
Land / gebied: België
België In 2024 is het 'Weekend van de Klant' op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Iedere eerste weekend van oktober (of het weekend waarin de eerste zondag van de maand valt) is in België het 'Weekend van de Klant'.

De 'Dag van de Klant' was in het leven geroepen door UNIZO (Unie van Zelfstandige Ondernemers) en de Vlaamse Overheid om klantvriendelijk ondernemerschap onder de aandacht te brengen en werd t/m 2016 op de vierde zaterdag van september gehouden.

Sinds 2017 slaan 'Sunday Shopday' (Comeos) en 'Dag van de Klant' (UNIZO en UCM) de handen in elkaar en brengen het beste van beide events samen in het 'Weekend van de Klant' - een heel weekend shopplezier. Handelaars, steden en gemeenten werken samen om iedereen een onvergetelijke shopdag te bezorgen. Vol leuke acties en evenementen zoals straat- en winkelanimatie, modeshows of wedstrijden.

Bij meer dan 100.000 zelfstandige ondernemers zullen ruim twee miljoen klanten met een warme glimlach en een kleine attentie in het zonnetje worden gezet.

Een feestdag in België.