Wereldhabitatdag
Land / gebied: Verenigde Naties
De Verenigde Naties hebben de eerste maandag van oktober verkozen tot 'Wereld Habitat Dag' (World Habitat Day).

Het is een dag om stil te staan bij de toestand waarin onze dorpen en steden zich bevinden en het basisrecht van iedereen op een gepaste huisvesting. Deze dag is ook bedoeld om de wereldgemeenschap te herinneren aan haar collectieve verantwoordelijkheid voor de toekomst van de menselijke habitat.

Sinds 1985 wordt er op Wereldhabitatdag aandacht gevraagd voor het wereldwijde huisvestingsprobleem. En dat is nog steeds hard nodig: bijna twee miljard mensen hebben geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd. Miljoenen kinderen groeien op in ongezonde, onveilige leefruimten en lopen grote gezondheidsrisico's. En het probleem wordt elke dag groter.