Wereld Ranger Dag
Soort: Ecologisch
Sinds 2007 worden op 31 juli met 'Wereld Ranger Dag' (World Ranger Day) de rangers herdacht die tijdens hun werk werden gedood of gewond raakten.

Het werk van een ranger is te vergelijken met dat van een boswachter in Nederland. Een van de taken van een ranger is het toezicht houden op en het handhaven van de regels in een natuurreservaat of een nationaal park. In Nederland komt het beroep van ranger bijna niet voor, omdat er hier in verhouding weinig natuurparken en natuurreservaten zijn.

De "International Ranger Federation" (IRF) werd in 1992 opgericht en lanceerde 'World Ranger Day' in 2007 om de 15e verjaardag van de organisatie te vieren.

'World Ranger Day' wordt wereldwijd gevierd met tal van evenementen en activiteiten met als doel het publiek bewust te maken van het belang van nationale parken en het behoud van de biodiversiteit.