Mindfulness Day
Religie: Boeddhisme (Westers)
Boeddhisme De 'Mindfulness Day' (Dag van de Mindfulness) wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden op 12 september. Op deze dag worden verschillende cursussen en activiteiten georganiseerd om de waarde en kracht van mindfulness onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

Mindfulness is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties. Om toe te werken naar mindfulness doet men onder andere trainingen, meditatie en andere aandachtsoefeningen.

'Mindfulness Day' is een initiatief van Wisdom Publications, een Amerikaanse uitgever op het gebied van boeddhistische boeken.