dinsdag 3 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Wereld Luisterdag
Datum:
jaarlijks op 18 juli

Wereld Luisterdag

Datum: zondag 18 juli 2021
Land / gebied: Wereld
Soort: Ecologisch
Sinds 2010 wordt er op 18 juli met de 'Wereld Luisterdag' (World Listening Day) extra aandacht gevraagd voor de akoestische omgeving van de mens die bestaat uit geluiden van de natuur, de dieren en de mens zelf. Het menselijk bewustzijn over de eigen leefomgeving kan op deze dag vergroot worden door er eens aandachtig naar te luisteren.

'World Listening Day' is een initiatief van het World Listening Project (WLP), een organisatie die zich richt op het begrijpen van de wereld en haar natuurlijke omgeving door middel van geluidsopnamen (akoestische ecologie / soundscape).

De datum van 18 juli werd gekozen ter ere van de geboortedag (in 1933) van R. Murray Schafer, een Canadese componist, muziekpedagoog, schrijver, beeldend kunstenaar, filosoof en milieuactivist. Schafer wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne studie van de akoestische ecologie en is vooral bekend van het 'World Soundscape Project'.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten