Herdenking Samora Machel
Land / gebied: Mozambique
Soort: Herdenking
Mozambique Herdenking van de sterfdag van Samora Machel (29 september 1933 - 19 oktober 1986). Hij was van 1975 tot 1986 president van Mozambique en voorzitter van FRELIMO (Bevrijdingsfront van Mozambique).

Herdenking Samora MachelHet bevrijdingsfront FRELIMO voerde een 10-jarige oorlog met Portugal omdat de Mozambikanen het slecht hadden onder het koloniale systeem en ze zagen hoe de Portugezen hun rijkdommen stalen en hun uitbuitten. De Mozambikanen zagen dat de vruchtbaarste grond van de blanke boeren was en dat zij de kleine stukken moesten gebruiken om in leven te blijven terwijl deze grond ook nog vaak in een slechte staat verkeerde.

Na de revolutie verlieten de Portugezen het land vrijwel van de ene op de andere dag in 1975. De onafhankelijke Republiek Mozambique werd uitgeroepen op 25 juni 1975 en Samora Machel werd de eerste president.

Een herdenkingsdag in Mozambique.