Summer Bank Holiday
Land / gebied: Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales, Noord-Ierland)
Soort: Nationale feestdag
Verenigd Koninkrijk Jaarlijks op de laatste maandag in augustus. In Engeland, Wales en Noord-Ierland is het op maandag 26 augustus 'Summer Bank Holiday'. In Schotland op maandag 5 augustus (de eerste maandag in augustus).

Een officiële vrije dag in het Verenigd Koninkrijk, die het einde van het zomerseizoen markeert. Tijdens het driedaagse weekend gaan mensen erop uit of werken ze in de tuin of aan het huis. In Londen vindt in het weekend 'Notting Hill Carnival' plaats, een multicultureel zomercarnaval dat sinds 1965 wordt georganiseerd. Ook bekend als 'Late Summer Bank Holiday' of 'August Bank Holiday'.

Amerikanen sluiten het zomerseizoen een week later af tijdens het Labor Day Weekend, een vergelijkbaar soort dag.

'Bank Holidays' zijn nationale vrije dagen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De naam is ontleend aan de gewoonte van de Bank of England om geen zaken te doen op sommige religieuze feestdagen.

Naast de officiële vrije dagen op Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen en Kerstmis, kent het Verenigd Koninkrijk op dit moment vier 'Bank Holidays':
  • May Day Bank Holiday: eerste maandag in mei
  • Spring Bank Holiday: laatste maandag in mei