Dag van Andalusië
Land / gebied: Spanje (Andalusië)
Soort: Regionale feestdag
Spanje Día de Andalucía. Deze dag staat in het teken van de culturele identiteit van Andalusië en is een traditioneel, vooral folkloristisch, evenement. Verjaardag van het referendum van 28 februari 1980.

Tijdens de Día de Andalucía wordt herdacht dat de regio Andalusië op 28 februari 1980 als autonome regio werd erkend door de regering van Spanje.

Dag van AndalusiëZoals tijdens veel feestdagen worden in veel dorpen en steden de balkons versiert met de vlag van Andalusië. De scholen zijn gesloten en en de winkels hebben aangepaste openingstijden.

Andalusië is een van de 17 autonome regio's van Spanje. Het heeft rond de 10 miljoen inwoners en is daardoor de grootste Spaanse autonome regio naar inwoneraantal. De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje.

Een regionale feestdag in Spanje.