woensdag 29 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Werelddag voor Audiovisueel Erfgoed
Datum:
jaarlijks op 27 oktober

Werelddag voor Audiovisueel Erfgoed

Datum: woensdag 27 oktober 2021
Land / gebied: Verenigde Naties
Door UNESCO van de Verenigde Naties is 27 oktober uitgeroepen tot de 'Werelddag voor Audiovisueel Erfgoed' (World Day for Audiovisual Heritage).

Deze dag werd in 2005 door UNESCO ingesteld om het bewustzijn te vergroten over het belang van opgenomen audiovisueel materiaal en geluidsdocumenten en het op de juiste manier bewaren ervan.

World Day for Audiovisual Heritage

Het audiovisueel erfgoed van de wereld bestaat uit alle films, radio- en tv-programma's, geluidsopnames en video's die ooit gemaakt zijn. Audiovisuele documenten zijn de belangrijkste en meest voorkomende informatiedragers van de 20e en 21e eeuw en zijn een belangrijke aanvulling op traditionele geschreven documenten. Veel audiovisueel materiaal is in gevaar, vooral in ontwikkelingslanden. Professionals werken aan het preserveren van audiovisueel erfgoed om het voor toekomstige generaties te behouden.

De 'Werelddag voor Audiovisueel Erfgoed' legt de nadruk op de noodzaak van het behoud van audiovisueel erfgoed en vraagt aandacht voor de unieke lokale, nationale en internationale aspecten van het materiaal.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten