donderdag 29 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Leraar
Datum:
jaarlijks op 22 november

Dag van de Leraar

Datum: maandag 22 november 2021
Land / gebied: Costa Rica
Soort: Beroependag
Costa Rica Sinds 1915 wordt in Costa Rica jaarlijks op 22 november de 'Dag van de Leraar' (Día del Maestro y Maestra Costarricense) gevierd. De datum is ter ere van de geboortedag van de vooraanstaande Costa Ricaanse politicus Mauro Fernández Acuña, die een belangrijke rol speelde bij de hervormingen van het onderwijs in het land.

Mauro Fernández Acuña (22 november 1843 - 16 juli 1905) was minister van onderwijs en bankdirecteur van Costa Rica. Hij bekleedde verschillende functies bij het Hooggerechtshof en was professor in de rechten. Hij was voorzitter van het parlement en minister van financiën en handel. In 1885 benoemde Bernardo Soto Alfaro hem tot minister van onderwijs. Hij sloot de enige universiteit van Costa Rica (de katholieke 'Universidad de Santo Tomás') en voerde onderwijshervormingen door.

Op de 'Dag van de Leraar' feliciteren leerlingen in Costa Rica hun leraren en geven hen bloemen.

Een feestdag in Costa Rica.

Zie ook

Actueel

Komende feesten