woensdag 21 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van Eerbied voor Ouderen
Datum:
21 september 2020
20 september 2021

Dag van Eerbied voor Ouderen

Datum: maandag 21 september 2020
Land / gebied: Japan
Japan Keirō no Hi (敬老の日). Respect for the Aged Day. Derde maandag in september. Nationale feestdag. Ouderen krijgen extra aandacht van de overheid en de media. Honderdjarigen ontvangen een zilveren kopje en een brief van de premier van Japan.

Dag van Eerbied voor OuderenRespect voor de ouderen en lang leven. Het houden van de ouderen die vele jaren van hun leven aan de samenleving hebben gewijd, en hen respecteren en het vieren van hun lange leven.

Deze dag is in 1947 ontstaan in de stad Taka (prefectuur Hyogo) en werd al snel erg populair in heel Japan. Vanaf 1966 werd de 'Dag van Eerbied voor Ouderen' landelijk gevierd. Oorspronkelijk op 15 september, maar na een wetswijziging (het zogenaamde 'Happy Monday System') sinds 2003 op de derde maandag in september.

Een feestdag in Japan.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten