donderdag 29 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Internationale Dag van de Brandweer
Datum:
jaarlijks op 4 mei

Internationale Dag van de Brandweer

Datum: dinsdag 4 mei 2021
Land / gebied: Internationaal
Internationale Dag van de BrandweerOp 4 mei wordt de jaarlijkse 'Internationale Dag van de Brandweer' (International Firefighters' Day = IFFD) gehouden. Op deze dag worden de brandweermannen en -vrouwen geëerd die elke dag hun leven in de waagschaal stellen om levens en eigendommen te redden. Ook wordt er stilgestaan bij degenen die tijdens hun werkzaamheden om het leven zijn gekomen.

Aanleiding voor het instellen van deze dag was een tragisch ongeluk op 2 december 1998 in Australië waarbij vijf brandweerlui om het leven kwamen tijdens het blussen van een bosbrand.

Internationale Dag van de Brandweer
Het symbool van de 'Internationale Dag van de Brandweer' is een blauw-rood lint, dat door brandweerlieden en sympathisanten op deze dag wordt gedragen. Rood staat voor vuur, blauw voor water. Vier mei is de naamdag van Sint Florian - de beschermheilige van o.a. brandblussers.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten