Veterans Day
Land / gebied: Verenigde Staten
Soort: Herdenking
Verenigde Staten Veterans Day is een jaarlijkse gedenkdag in de Verenigde Staten waarop men eer betoont aan iedereen die gediend heeft in de strijdkrachten, met name de levende veteranen. Veterans Day is een nationale feestdag die op 11 november gehouden wordt.

Daarmee valt Veterans Day samen met gelijkaardige gedenkdagen in de rest van de wereld, zoals Wapenstilstandsdag en Remembrance Day, die net als Veterans Day het einde van de Eerste Wereldoorlog herdenken. Aangezien Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog neutraal was, valt de Nederlandse Veteranendag echter op een andere dag.

Tot 1954 heette Veterans Day nog Armistice Day. Wanneer deze dag op een zaterdag valt, wordt deze verschoven naar de vrijdag ervoor.

Een herdenkingsdag in Amerikaans Samoa, Amerikaanse Maagdeneilanden, Guam, Micronesia, Noordelijke Marianen, Puerto Rico, Verenigde Staten (USA).