NLdoet
Land / gebied: Nederland
Nederland Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

NLdoet is een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag. Voorheen heette deze dag Make a Difference Day, de naam die ook in de Verenigde Staten gangbaar is en op de vierde zaterdag van oktober wordt gehouden.