Redhead Days (Roodharigendag)
Land / gebied: Nederland (Tilburg)
Nederland De 'Roodharigendag' (officieel bekend als "Redhead Days") bestaat sinds 2005 en is een jaarlijks evenement waarop mensen met rood haar massaal bijeenkomen. Tijdens de 'Redhead Days' worden er gedurende het weekend van in Tilburg speciale activiteiten voor roodharigen georganiseerd (o.a. een groepsfotoshoot, missverkiezing en lezingen).

Het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen (dus ook voor niet-roodharigen). Hoogtepunt ligt traditioneel op zondag, waarbij de grote fotoshoot plaatsvindt met alle roodharigen.

Tot 2018 werd de 'Roodharigendag' in Breda gehouden, maar sinds 2019 wordt het evenement in Tilburg georganiseerd. Er komen jaarlijks zo'n 40.000 bezoekers uit 80 verschillende landen en het is daarmee het grootste internationale festival voor roodharigen (en fans).

Een feestdag in Nederland.