vrijdag 6 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dankdag voor de Arbeid
Datum:
jaarlijks op 23 november

Dankdag voor de Arbeid

Datum: dinsdag 23 november 2021
Land / gebied: Japan
Japan Kinrô kansha no hi. Nationale feestdag in Japan op 23 november. Deze dag werd in 1948 ingesteld. Het is een dag om elkaar te bedanken voor het werk dat er door het jaar heen is gedaan en de resultaten die dat opleverde.

Dankdag voor de ArbeidDe 'Dankdag voor de Arbeid' is een moderne naam voor het traditionele herfstfeest 'Niinamasai'. Bij dit traditionele feest bracht de Japanse keizers jaarlijks een offer aan de goden met in dat jaar geoogste rijst. Na de Tweede Wereldoorlog werd de naam 'Niinamasai' veranderd om de nieuwe basisrechten voor de arbeiders aan te geven.

In Nagano wordt op deze dag een groot festival georganiseerd om mensen aan te moedigen om na te denken over vrede, mensenrechten en milieu.

Een feestdag in Japan.

Zie ook

Actueel

Komende feesten