Stichtingsdag (Lima)
Land / gebied: Peru (Lima)
Peru Op 18 januari wordt tijdens de 'Aniversario de Lima' (Verjaardag van Lima) stilgestaan bij de stichting van de stad op 18 januari 1535 door de Spaanse conquistador Francisco Pizarro. Hij noemde de veroverde Inca-gemeenschap "Ciudad de los Reyes" (Stad van de Koningen).

De 'Stichtingsdag' wordt in Lima gevierd met diverse festiviteiten zoals muziekoptredens en liveshows. 's Morgens wordt door de burgemeester de dag feestelijk geopend op de 'Plaza Mayor'.

Lima is de hoofdstad van Peru en met meer dan zeven miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. De naam Lima is afkomstig van het Quechua woord 'rimac' ('spreker') wat ook de naam is van de rivier die door Lima stroomt. Pas in de 16e eeuw kreeg de stad deze naam. In 1988 werd het historisch centrum van Lima opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een feestdag in Peru.