zaterdag 18 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Stichtingsdag (Lima)
Datum:
jaarlijks op 18 januari

Stichtingsdag (Lima)

Datum: dinsdag 18 januari 2022
Land / gebied: Peru (Lima)
Peru Op 18 januari wordt tijdens de 'Aniversario de Lima' (Verjaardag van Lima) stilgestaan bij de stichting van de stad op 18 januari 1535 door de Spaanse conquistador Francisco Pizarro. Hij noemde de veroverde Inca-gemeenschap "Ciudad de los Reyes" (Stad van de Koningen).

De 'Stichtingsdag' wordt in Lima gevierd met diverse festiviteiten zoals muziekoptredens en liveshows. 's Morgens wordt door de burgemeester de dag feestelijk geopend op de 'Plaza Mayor'.

Lima is de hoofdstad van Peru en met meer dan zeven miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. De naam Lima is afkomstig van het Quechua woord 'rimac' ('spreker') wat ook de naam is van de rivier die door Lima stroomt. Pas in de 16e eeuw kreeg de stad deze naam. In 1988 werd het historisch centrum van Lima opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een feestdag in Peru.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten