woensdag 21 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Kwanzaa
Datum:
jaarlijks van 26 december t/m 1 januari

Kwanzaa

Datum: zaterdag 26 december 2020 t/m vrijdag 1 januari 2021
Land / gebied: Verenigde Staten (Afro-Amerikanen)
Soort: Cultureel, Traditioneel
Verenigde Staten Kwanzaa'Kwanzaa' is een feest in de Verenigde Staten dat het zwart zijn viert en is gebaseerd op de traditionele Afrikaanse cultuur. Het wordt gevierd door Amerikanen van Afrikaanse afkomst tussen 26 december en 1 januari en duurt een volle week.

Wereldwijd wordt 'Kwanzaa' door ruim 28 miljoen mensen gevierd.

'Kwanzaa' is geen religieus feest, maar een cultureel feest, gebaseerd op elementen uit oogstfeesten die zowel in Afrika als in de rest van de wereld worden gevierd. In de Verenigde Staten wordt Kwanzaa vaak gekoppeld aan Kerstmis of Chanoeka.

Kwanzaa
Er worden speciale Kwanzaa kaarsen in de kleuren rood, zwart en groen gebrand in een zevenarmige kandelaar. De zeven kaarsen en de zeven dagen symboliseren de Zeven Principes (Nguzu Saba) van zwart-zijn.

'Kwanzaa' werd in 1966 bedacht na de Watts rellen die plaatsvonden van 11 tot en met 17 augustus 1965 in de wijk Watts in de Amerikaanse stad Los Angeles. Oorzaak van de rellen was de discriminatie van Afro-Amerikanen en Hispanics en het gewelddadig politieoptreden.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten