vrijdag 28 februari 2020

Wereld Feesten Almanak


Internationale Dag tegen Lawaai
Datum:
29 april 2020
28 april 2021

Internationale Dag tegen Lawaai

Datum: woensdag 29 april 2020
Land / gebied: Internationaal
De 25e editie van de 'Internationale Dag tegen Lawaai' (International Noise Awareness Day) wordt in 2020 gehouden op woensdag 29 april. Deze dag heeft tot doel het bewustzijn te vergoten over de impact van geluid op de gezondheid en het welzijn van mensen.

We leven in een lawaaiige omgeving. Voortdurend worden we omringd door (ongewenste) geluiden. Dat kan variëren van relatief rustig tot onaangenaam hard.

Regelmatige blootstelling aan langdurig hard geluid (lawaai) leidt vaak tot gehoorschade met als gevolg tinnitus (oorsuizen), gehoorverlies of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Ook kan geluidshinder de bloeddruk verhogen en angst, slapeloosheid en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Mensen worden aangemoedigd op deze dag iets te doen aan hinderlijke geluiden in hun eigen leefomgeving.

De 'Internationale Dag tegen Lawaai' is een initiatief uit 1996 van de Amerikaanse organisatie Center for Hearing and Communication (CHC). In Duitsland is deze dag bekend als de Tag gegen Lärm.

Heb jij last van lawaai? Kijk dan ook eens op de website van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG).

Op de laatste zondag van oktober vindt in Nederland de Dag van de Stilte plaats.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten