Shenur en Jibril: symbolen van liefde

Shenur Butt is heel anders dan andere meisjes: ze is een prinses maar wil een gewoon leven leiden. Haar vader wil dat zij de troon overneemt als ze 20 is. Zij vindt haar zelf te jong. Haar vriendin Ara is de enige die haar begrijpt. Samen beleven ze heel veel avonturen. Op een dag stuurt haar vaders aartsvijand Sul een paar mannen en vrouwen op Shenur af om haar te vermoorden. Shenur is een meesteres in zwaardvechten maar dit keer is het 10 tegen 2 en dat is te veel. Jibril Ezzat schiet haar te hulp. Ze bedankt hem en gaat weg. Hij vindt haar leuk maar zij begrijpt het niet. Ze weet niet wat liefde is.
5 jaar later neemt Shenur eindelijk de troon over en regeert over Pakistan. Maar er vinden zich complicaties plaats. Mensen willen niet dat een vrouw regeert over hun land. Zij willen een man.
Ken komt thuis Shenur's hand vragen. Haar vader moet niets van hem hebben. Uiteindelijk trouwt ze met de man die haar vader uitgekozen heeft. 1 jaar later krijgt ze te horen dat Ken vermoord is. Hij heeft een brief achter gelaten.
Hoi Shenur,
Wanneer je dit briefje in je handen krijgt zal ik waarschijnlijk niet in leven zijn. Je mag al mijn geld hebben. Wees niet verdrietig want ik kom terug.
Zorg goed voor jezelf.
Jibriel EzzatShenur krijgt tranen in haar ogen haar man komt binnen en vraagt waarom ze huilt. Ze zegt niets meer en valt flauw. Als Shenur haar ogen opent ziet ze twee felblauwe ogen. Die heeft ze ooit ergens eerder gezien. Ze stelt zichzelf gerust met de gedachte het zal vast wel mijn verbeelding zijn. Twee dagen later komt haar man haar weer opzoeken.
"Zullen wij beneden lunchen schat."
"Ja graag."
Nadat ze beneden geluncht hebben drukt haar man op de knop van de lift.
"Shenur waarom huilde je toen ik je kamer binnenkwam."
Shenur weet niet wat ze moet zeggen. Ze wordt gered door de bel van de lift. Ze stappen in. Shenur ziet weer die man met felblauwe ogen. Hij heeft een zwaard in zijn handen. Hij steekt de man van Shenur dood neer. Shenur kan niets meer zeggen alsof haar mond vergrendeld is. Ze stappen uit de lift.
"Shenur, ik ben het Ken."
"Wat? Hoe ben je terug..?"
"Kan ik je nu niet vertellen, ga je met mij mee?"
"Ja maar waar naar toe?"
"Dat zie je wel."
Hij legt hem in bed neer waar Shenur eerst lag. Maar ze beseffen niet dat een zuster achter ze staat. Ze gilt het uit. Shenur en Ken rennen snel de trap af gevolgd door een paar broeders en zuster. Ondertussen wordt de politie gebeld.
"Waarom vermoorde je hem?"
"Omdat hij jou wilde vermoorden weet je nog?"
"Hè."
"Ja, weet je het niet meer toen een groepje vrouwen en mannen op je af kwam toen je 15 was."
"Ja, maar waarom wilde hij mij vermoorden."
"Hij wilde al je geld hebben. Hij was helemaal niet een prins. Hij loog tegen jouw vader."
"Wat gek dat mijn vader dit niet wist."
"Hij was geadopteerd door een koning maar werd 10 jaar geleden het huis uitgeschopt. Sindsdien doet hij zich voor als de zoon van..."
"Hoe ben jij teruggekomen?"
"Dat zeg ik liever niet."
"Ben je wel dood geweest dan?"
"Ja."
Ze stappen in de auto, de auto vliegt omhoog de lucht in. De zusters van het ziekenhuis vallen flauw.
Een van de broeders schreef een boek Shenur & Ken. De meeste mensen geloofde niet in dit verhaal. De broeder belandde achter de tralies samen met zijn gezin. 10 jaar lang.
Op een dag zag hij 2 schaduwen. Het waren Shenur & Ken. Ze namen de broeder en zijn gezin mee naar boven.
10 minuten later. De bewaker loopt langs de cellen. In een cel mist een persoon. Het is de broeder. Hij rent snel naar het bureau en zoekt het dossier van cel nummer 888. Hij ziet daar Roy Laren staan. Hij kijkt uit de raam hij ziet niemand behalve een lijfwacht. Hij loopt naar beneden en vraagt of iemand het afgelopen uur iemand langs is geweest. Hij antwoordt met: "Nee vandaag is de hele dag vanaf 10.00 uur niemand de gevangenis in of uit geweest."
Toen besefte hij dat hij een onschuldige achter de tralies had gezet. Vanaf die dag geloofde hij wel dat de legende waar is. 3 jaar later zag hij ook een schaduw van 4 personen: 2 volwassenen en 2 kinderen. Sindsdien vertelde hij het verhaal aan zijn kinderen die vertelde het weer aan zijn kleinkinderen en zo ging het maar door. Uiteindelijk werden zij het symbool van de liefde.
*   *   *
Een Marokkaans/Nederlands verhaal van Sehrish Hussain.