Verhalen uit het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten bestaat voornamelijk uit landen die deel uitmaken van de Arabische Wereld. Bekend is de verzameling sprookjes 'Duizend-en-een-nacht' en die wijst op een grote verteltraditie in die landen. Het woord, de mondelinge overlevering en de retoriek spelen een bijzondere rol in dit gebied. Het kennen van verhalen en de kunst van het vertellen worden tot de tien vaardigheden van ontwikkelde mensen gerekend. Uit die verteltraditie zijn de Bijbel, Thora en Koran voortgekomen. Op deze pagina vind je verhalen uit die Arabische verteltraditie en een aantal uit de bundel '1001-Nacht'.
Zie ook: Verhalen uit Duizend-en-een-nacht en verhalen uit de landen Turkije, Egypte, Israël en Afghanistan.

SYRIË
IRAK