Earth Hour
Land / gebied: Internationaal
Jaarlijks op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint, wordt met dit wereldwijde evenement aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering.

'Earth Hour' (Het Uur der Aarde) is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis voor 1 uur te doven (tussen 20:30 en 21:30 uur). Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar 'Earth Hour' heeft vooral een symbolische functie.

Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het eerste 'Earth Hour' werd gehouden in Australië op 31 maart 2007. Tegenwoordig doen bijna alle landen van de wereld mee.

Niet te verwarren met Dag van de Aarde (Earth Day) op 22 april. In Nederland wordt op de laatste zaterdag van oktober bij het einde van de zomertijd het vergelijkbare Nacht van de Nacht gehouden.

Een feestdag in België, Nederland.