Week van Zorg en Welzijn
Land / gebied: Nederland
Nederland Vanaf 2020 bekend als de 'Ontdekdezorgweek'. Tijdens de 'Week van Zorg en Welzijn' openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

Jaarlijks vanaf maandag de week voorafgaand aan de derde zaterdag in maart. 's Maandags wordt de week feestelijk geopend.

Neem een kijkje bij het verzorgingshuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, mondzorg, buurthuizen, huisartsen, kinderopvang, noem het maar op, alles is te zien!

De 'Week van Zorg en Welzijn' wordt georganiseerd door de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn die samenwerken in Stichting RegioPlus. De 'Week van Zorg en Welzijn' heeft als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en jongeren te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector.

Voorheen was dit de 'Open Dag van de Zorg' (derde zaterdag in maart). In Vlaanderen vindt op de derde zondag in maart de Dag van de Zorg plaats.