woensdag 23 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Lantaarnfestival (Deng Jie)
Datum:
26 februari 2021
15 februari 2022

Lantaarnfestival (Deng Jie)

Datum: vrijdag 26 februari 2021
Land / gebied: China
China De volle maan op de 15e dag van het Lentefestival. Afsluiting van het Lentefestival, dat begon met Chinees Nieuwjaar. Men hangt lantaarns buiten. Dit is ook het Feest van het Opperste Principe, de Nacht van de Drie Principes of Klein Nieuwjaar. De viering van dit feest is begonnen tijdens de Han-dynastie (206 v. Chr. - 220 n. Chr.). Het is een dag waarop geofferd wordt aan de voorouders. Dit feest wordt gevierd door vrijwel geheel Oost-Azië, en is een vrije dag in Korea (Tae Borum).

Lantaarnfestival (Deng Jie)Op de 15e dag van de eerste maand vindt dit feest plaats, het is min of meer de afsluiting van de nieuwjaarsperiode. Het geloof is dat op de eerste volle maan van het nieuwe jaar de mens de geesten kan zien vliegen door de lucht. Daarom gaat men 's nachts naar buiten om de geesten op te zoeken.

Tegenwoordig zijn het vooral kinderen die 's avonds met lantarentjes de straten 'onveilig' maken. De datum kan 1 dag verschillen ten opzichte van China.

Lantaarnfestival (Deng Jie)
Chinees Nieuwjaar (de 1ste dag van het Lentefestival)
Yan Yat, Ieders Verjaardag (de 7de dag van het Lentefestival)
Verjaardag van de Jade Keizer (de 9de dag van het Lentefestival)

Een feestdag in China, Vietnam.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten