Lantaarnfestival (Deng Jie)
Land / gebied: China
China Lantaarnfestival (Deng Jie)De volle maan op de 15e dag van het Lentefestival. Afsluiting van het Lentefestival, dat begon met Chinees Nieuwjaar. Men hangt lantaarns buiten. Dit is ook het Feest van het Opperste Principe, de Nacht van de Drie Principes of Klein Nieuwjaar. De viering van dit feest is begonnen tijdens de Han-dynastie (206 v. Chr. - 220 n. Chr.). Het is een dag waarop geofferd wordt aan de voorouders. Dit feest wordt gevierd door vrijwel geheel Oost-Azië, en is een vrije dag in Korea (Tae Borum).

Op de 15e dag van de eerste maand vindt dit feest plaats, het is min of meer de afsluiting van de nieuwjaarsperiode. Het geloof is dat op de eerste volle maan van het nieuwe jaar de mens de geesten kan zien vliegen door de lucht. Daarom gaat men 's nachts naar buiten om de geesten op te zoeken.

Tegenwoordig zijn het vooral kinderen die 's avonds met lantarentjes de straten 'onveilig' maken. De datum kan 1 dag verschillen ten opzichte van China.

Chinees Nieuwjaar (de 1ste dag van het Lentefestival)
Yan Yat, Ieders Verjaardag (de 7de dag van het Lentefestival)