vrijdag 3 mei 2024

Dag van de Pina Colada
Datum:
10 juli is de 'Dag van de Pina Colada' (Piña Colada Day). Een initiatief van Amerikaanse barkeepers uit de jaren '50 van de vorige eeuw.

Piña Colada DayDe pina colada ("piña" = ananas en "colada" = gezeefd) is een alcoholische crème-cocktail op basis van witte rum, ananassap en kokosmelk. Het is een cocktail die symbool staat voor vakantie, zon, strand, een tropische levensstijl en de Cariben bij uitstek. Sinds 1978 is de pina colada de nationale drank van Puerto Rico.

Ingrediënten
  • witte rum (30 ml)
  • ananassap (30 ml)
  • kokosmelk (30 ml)
  • 1 el vloeibare room

• De pina colada kun je het beste met een shaker of een blender maken. Doe eerst ijs in de shaker en voeg vervolgens het ananassap, de kokosmelk en de witte rum toe (en eventueel de room). Shake het mengsel goed en giet het in een glas met ijsblokjes. Garneer de cocktail met ananas aan de rand en eventueel een kers bovenop.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.