Volksverhalen Almanak

Leeftijd:

Dag Giraf, zei Dikkertje Dap.
Morgen kom ik weer hier met de trap.

*   *   *

Dikkertje Dap Samenvatting
Het mooiste versje van Annie M.G. Schmidt. In dit beroemde gedicht van Annie M.G Schmidt heeft een jongetje (Dikkertje Dap) vriendschap gesloten met de giraf van dierentuin Artis. Hij geeft hem suikerklontjes en vertelt hem zijn belevenissen, maar het allerleukste is toch wel van de lange nek naar beneden glijden... Lees het verhaal

Toelichting
ANP, 19 mei 2007: 'Dikkertje Dap' vinden Nederlanders het mooiste versje van Annie M.G. Schmidt. Bijna een op de vijf stemmers (18 procent) verkoos dit versje als mooiste van de beroemde boeken- en liedjesschrijfster. Het was een nek-aan-nekrace tussen 'Dikkertje Dap' en de nummer twee, het versje 'Ik ben lekker stout'. De wedstrijd was door Uitgeverij Querido georganiseerd in het kader van de Annie M.G. Schmidtweek 2007.

In totaal brachten 6000 mensen hun stem uit op een van de 347 versjes uit het boek 'Ziezo'. Ook konden mensen nog een vrije keuze opgeven. Zo eindigde het versje 'Nertsen', dat niet in de bundel 'Ziezo' staat, op de derde plaats.

Trefwoorden

Thema