maandag 26 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Airborne Wandeltocht
Datum:
4 september 2021
3 september 2022


Airborne Wandeltocht

Datum: zaterdag 4 september 2021
Land / gebied: Nederland (Oosterbeek)
Soort: Wandeltocht
Nederland
De Airborne Wandeltocht die op zaterdag 5 september 2020 gehouden zou worden, gaat vanwege het naleven van de coronamaatregelen dit jaar niet door. Het is onmogelijk om ruim 30.000 wandelaars te laten starten waarbij rekening gehouden moet worden met 1,5 meter afstand. Zie airbornewandeltocht.nl
De 'Airborne Wandeltocht' is 's werelds grootste eendaagse wandelevenement dat - sinds 1947 - ieder jaar op de eerste zaterdag van september plaatsvindt in Oosterbeek. De wandeltocht wordt georganiseerd door de Politie Sport Vereniging Renkum.

De wandeltocht (herdenkingstocht) is een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de 'Airborne Begraafplaats' in Oosterbeek. De opbrengst van de 'Airborne Wandeltocht' wordt aangewend om minder draagkrachtige oud-strijders en nabestaanden in staat te stellen over te komen om de jaarlijkse Airborne Herdenkingen in en rond Arnhem bij te wonen.

De 'Airborne Wandeltocht' kent vier afstanden (10, 15, 25 en 40 kilometer) en voert door een gedeelte van de Veluwezoom. Aan de wandeltocht doen jaarlijks ruim 32.000 wandelaars mee uit meer dan twintig verschillende landen, zowel individueel als in groepsverband. Ruim 30 muziekkorpsen begeleiden de wandelaars tijdens het vertrek (waarbij een defilé plaatsvindt voor het 'Airborne Museum') en bij de feestelijke intocht in de middag.

Airborne Wandeltocht
De slag om Arnhem was een grote luchtlandingsoperatie en veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog die van 17 tot 25 september 1944 in en rond de stad Arnhem plaatsvond. De 'Airborne Wandeltocht' vormt het begin van een reeks activiteiten in het teken van de Herdenking Operatie Market Garden in de regio.

Een wandeltocht in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten